Terviklikule tarneahelale põhineva ettevõtte kujundamine Frank Kutter OÜ näitel

Maripuu, Johanna (2020) Terviklikule tarneahelale põhineva ettevõtte kujundamine Frank Kutter OÜ näitel. [thesis] [en] Designing a Company Based on a Complete Supply Chain on the Example of Frank Kutter OÜ.

[thumbnail of lõputöö - digidoc] Other (lõputöö - digidoc) - Published Version
Restricted to repository personnel only until 1 June 2030.

Download (1MB)
[thumbnail of lihtlitsents - digidoc] Other (lihtlitsents - digidoc) - Published Version
Restricted to repository personnel only until 1 June 2030.

Download (508kB)

Abstract

Antud töö kirjanduse ülevaates käsitletakse tervikliku ja läbipaistva tarneahela olulisust toidutööstusele, trende toidu tarbimise osas, tooraine tähtsust ning lihatööstuste turu ülevaadet. Käesoleva rakendusliku töö raames uuriti, millised on inimeste tarbimisharjumused, eelistused ning kui kõrge on inimeste teadlikkus lihatoodete ja nende valmistamiseks kasutatava tooraine päritolu ning toitumisalase teabe osas. Uuriti, kui suurt mõju avaldab ostuotsuse tegemisele Pääsukese või Eesti lipumärk toote pakendil. Ning milliseid lihatooteid kõige enam tarbitakse ja millistel põhjusel eelistatakse kodumaisele toidule välismaist. Tarbijate jaoks võivad tekitada toodetele lisatud märgid segadust, kuna tihti ei teate märkide tegelikku tähendust ning neid pigem peetakse kvaliteedi märkideks, mis tegelikult ei pruugi näidata toote puhul kvaliteeti. Uurimistöö tarbijauuringu osa viidi läbi interneti keskkonnas connect.ee. Uuringu koosnes kahest uuringust, mis viidi läbi ajaperioodidel 25. august- 28. september 2019 ja 13. veebruar- 9. märts 2020.

Abstract [en]

The literature review of this paper discusses the importance of a comprehensive and transparent supply chain in the food industry, trends in food consumption, the importance of raw materials and an overview of the meat industry market. People's consumption habits, preferences and their awareness of the origin, nutritional information and the raw materials used for making meat products were studied in this research project. It was also studied how the Estonian food labels Pääsuke (Approved Estonian Taste) and Eesti lipu märk (Estonian flag sign) on the product packaging influences people when making a purchase decision and which meat products are consumed the most and for what reasons people prefer foreign food to domestic food. For consumers, labels added to products can be confusing, as they often do not know the true meaning of the labels and are rather seen as quality labels that do not actually indicate the quality of the product. The consumer survey of the research paper was conducted in the internet environment connect.ee. The survey consisted of two studies conducted between 25 August and 28 September 2019 and between 13 February and 9 March 2020.

Item Type: thesis
Advisor: Lea Murumaa
Subjects: Economy and Management > Supply Chain Management and Contracts
Economy and Management
Economy and Management > Strategic Management
Divisions: Institute of Technology and Circular Economy > Production and Production Management
Depositing User: Johanna Maripuu
Date Deposited: 04 Jun 2020 11:19
Last Modified: 04 Jun 2020 11:19
URI: https://eprints.tktk.ee/id/eprint/5215

Actions (login required)

View Item View Item